Brev fra Obama

  • by

Obama har startet sin valgkamp. I tirsdags, for to dage siden, blev den sparket igang. På my.barackobama.com lagde kampagnechefen Jim Messina ud med denne video.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=PH0fiMGvW2k[/youtube]

Det er råt og upoleret med et tilstræbt autentisk udtryk. Det lykkes fint, synes jeg. Og retorikken er i top. Hør bare udgangsreplikken: “It is the conversations that will win this election; door-to-door, person-to-person, watercooler-to-watercooler”.

Jeg signede op. Og her til aften fik jeg mail fra Obama himself. Han vil have mig til at committe mig. Giv fem dollars, siger han. Fordi han ved, at når først jeg har gjort det, har jeg bundet mig til hans genvalg. Jeg har smidt mit lod i vægtskolen, og selvom det er ulogisk, giver det mig fornemmelsen af, at bordet fanger. (Altså hvis ellers jeg kunne få lov at bidrage; det kan jeg ikke – du skal være amerikaner før det dur).

Det var også den formel, han brugte ved sidste valg. Det var den måde at bruge de sociale medier på, der gav pote: at han på nettet kunne få folk til selv at bidrage, og sætte større processer igang.

Her er hele Obamas mail til mig, for den interesserede: