Google ramt af æsel

  • Jon Lund 

Ugens links: Snart kan din robot pudse vinduer, din printer udskrive hele mobil-covere og din bil køre af sig selv. Og så bliver din arm en skærm. Det er ihvertfald det der står i kaffegrumset fra denne uges håndplukkede links. Læs selv med.

Robot pudser vinduer
Først kom robotstøvsugeren. Nu kommer fætteren, der kan pudse dit vindue: en lille firkantet sag, der suger sig fast til ruden og langsomt bevæger sig frem med pudseklud og sæbe. Firmaet Evovacs viste vidunderet frem på CES-messen i Las Vegas, og Gizmag.com kan fortælle, at den lille hjælper kommer til salg midt på året – formentlig til 3-400 dollar. Det er velfærdsteknologi i praksis, og det er ikke det sidste, du kommer til at høre fra den front i en verden, hvor flere og flere behov gerne vil løses – og mere og mere smart og billig teknologi gerne vil løse dem.

Google ramt af æsel
»Nej, vi har ikke kørt nogen æsler ned«. Sådan cirka måtte Google i sidste uge forsvare sig på sin officielle blog.

Billeder fra Google Street View så ellers ud til at vise præcis det modsatte. Billede for billede ses det, hvordan den bil, der fotograferer til Street View-tjenesten, nærmer sig et æsel på en grusvej i Botswana. Til sidst, da bil og æsel møder hinanden, ligger æslet urørligt på vejen. Vælger du at køre den modsatte vej med Google Street View, er billedet dog et andet. Så ser du et æsel tage støvbad på vejen, og da bilen kommer, rejser æslet sig og kigger interesseret efter den forbikørende spionbil. Fjer og høns, må Googles pr-afdeling have tænkt: Vi er ramt af et æsel!

Skærm på armen
Mere Google: Hvis du vil lave et program til Googles nye briller med indbygget skærm, er der godt nyt. Google har nemlig indkaldt til de første ’hackaton’-arrangementer, hvor interesserede programmører kan få lov at lege med de nye gadgets, der ventes på markedet næste år.

Indtil nu har det været forventet, at brillerne skulle styres med enten stemmekommandoer eller nik med hovedet. Men måske vil du også kunne bruge din hånd eller arm som keyboard. Ideen, som Google ifølge dvice.com netop har patenteret, er, at brillerne skal kunne projicere billedet af et tastatur på den nærmeste overflade, mens et kamera opfanger, hvor du trykker.

Print dit eget cover
’Vis mig coveret til din mobil, og jeg skal fortælle dig, hvem du er’, tænker mange – i skønt samspil med glade tilbehørsproducenter. Indtil nu har du måttet nøjes med at vælge mellem butikkernes former og farver, men nu har Nokia frigjort de designfiler, som coverne til deres 820-serie produceres efter, så fingernemme kan lave coveret helt efter eget hoved. Hvis du har en 3D-printer, kan du oven i købet skrive coveret ud selv hjemme fra privaten. Det trick er aldrig set før fra så stor en virksomhed med så bred appel. Men lur mig: Nokia bliver ikke den sidste.

Denne blogpost stammer oprindeligt fra den trykte udgave af Politiken den 23. januar 2013. Her i en let forbedret udgave.