Det bedste fra Børsens nye iPad

  • by

I forgårs anmeldte jeg Børsens nye iPad-version. Den kan læse her: Børsens iPad misser målet. Som titlen siger, er jeg ikke begejstret – men det er ikke alting der er skidt, og to ting fortjener at blive fremhævet: den prioriterede forside og den pæne omplantning af avis-layout til iPad.

Dejligt prioriteret forside
Prioritering er en traditionelle print-dyd, og det er rigtigt godt at Børsen har taget den med til Ipad. I modsætning til på nettet bliver selve iPad-forsiden ikke løbende opdateret. Nej, Børsen fryser det meste af forsiden – ikke en gang i døgnet som på print, men fire gange i døgnet: kl. 6, 12, 17 og 22.

Grunden til at jeg synes det er godt, er at det sender et budskab til dig som læser om at historierne faktisk er vigtige og ikke kun et resultat af nettets evigt stressende nyhedspuls, der hele tiden kræver nyt på toppen (samtidigt med at en “sidste nyt”-spalte faktisk giver dig den rå nyhedsstrøm, hvis det er den, du er interesseret i). Det er den form for nyhedsprioritering som skal til på en Ipad, som du typisk bruger, når du har et par minutter i lean-back-mode og vil have lidt overblik.

Særligt er den prioriterede forside god, fordi den samtidig giver en senest opdateret-liste, der giver overblikket over den løbende nyhedsstrøm, uden at den tager overhånd. Klar og god opdeling og adskillelse.

På mange andre måder er forsiden ikke heldig. Det kan du læse mere om i min anmeldelse her.

Flot iPad-version af papiravisen
Fra Ipad-forsiden kommer du, når du bladrer, automatisk frem til… en ny forside. Nemlig forsiden af dagens trykte Børsen.

I sig selv er denne forside fin. Det er umiskendeligt den trykte avis, men samtidigt er den nænsomt tilpasset den noget mindre Ipad-skærm.

 

Forsiden af Børsen som vi kender den på print er nænsomt tilpasset iPad-skærmen, der er ca. halvt så høj som Børsens tabloid-format.

Det er ikke kun papiravis-forsiden layout’erne har kælet for. Alle artiklerne fra papiravisen er blevet om-layoutet til at passe til det nye format på en måde, så du er ikke i tvivl om, at det er det trykte Børsen, artiklerne stammer fra, og så de samtidigt er lette at læse på skærmen. Illustrationer og grafikker er også håndbåret ind i Ipad’en fra avispapiret. Det giver en følelse af, at redaktionen sætter pris på indholdet og giver en god læseoplevelse.

Opslaget med “Torm synker dybere end forventet”, der handler om at det danske rederi Torm kom ud af 2010 med et skuffende stort underskud, er et godt eksempel: Notespalten og annoncer i printavisen er smidt helt ud af Ipad-versionen, der bevarer hovedhistorien og bihistorien om Torm i en læsevenlig helhed. Det bærende billede har god tyngde på iPad’en også, grafikken/faktaboksen pænt sat ind. Se selv her:

Opslag med artikler om Torm på print.

Torm-opslaget omformet til iPad. Startskærmen viser til og med billedet.

Udover at det altså er nydeligt design-arbejde, kunne man godt have ønsket sig noget mere spræl i print-artiklerne på iPad. Sådan lidt billedgallerier, videoer, interaktive grafikker og måske endda kommentarer, “tweet this” og “I like”. Det skriver jeg mere om i min anmeldelse, som du altså kan læse her: Anmeldelse: Børsens iPad misser målet.