Ti gode råd til Børsens nye iPad

  • by

I fredags i sidste uge gik Børsen på iPad. Og det var desværre ikke helt lydefrit. I min anmeldelse “Børsens iPad misser målet” har jeg beskrevet hvorfor i detaljer.

Jeg slutter anmeldelsen med at komme med ti gode råd til når Børsen går i gang med version 2 af app’en (det sker forhåbentligt snart). Rådene er faktisk gode og kan også rimeligt forstås selvom de selvfølgelig refererer til alt det jeg ellers har gennemgået i anmeldelsen. Og så fortjener de at komme op i toppen – så her er de:

1. Drop kiosk-indgangen
Server forsiden og kræv betaling for at komme videre. Og lav en pæn knap til arkivet for mer-shopping. Det er det læserne vil have.

2. Lav forsiden om
Den skal være flottere og bindingen til “live-indhold” skal droppes. Men de frosne udgaver skal bevares. Så toner avisen rent flag og er klar i spyttet: Hér får du overblikket over de væsentlige erhvervsnyheder, der rør sig lige nu. Det giver værdi.

3. Drop adskillelsen mellem print og “live”
De gode historier er gode, lige meget hvor de startede med at stå. Bevar det pæne print-layout og den gode navigation. Det giver overblik og ro.

4. Skær i udgaver
Skær evt. de fire udgaver ned til to-tre stykker og læg evt. avisen ind som en helt seperat PDF-agtig størrelse, hvis der er for meget arbejde i det andet. Det sparer dyrebare ressourcer.

5. Husk landscape
Lav app’en så den både fungerer i portrait og landscape-mode, ikke som nu kun i portrait. Det er særligt træls, at billeder og videoer skal ses på tværs af skærmen, når nu det kunne være så flot i fuldskærm. Det er et must.

6. Lav børstal i verdensklasse
Lav børstallene rigtigt, rigtigt flotte. Når først I har sat det op – vedligeholder det sig selv med nye tal, så det kan ikke betale sig at spare. Det er et kerneområde.

7. Lav bedre grafik
Sæt kræfter af til at lave gode info-grafikker, der udnytter skærmen og indeholder langt større informationsdybder end, hvad er er muligt på print. Det giver ren digital merværdi.

8. Tilpas tv-ambitioner
Glem alt om at blive en ny TV-kanal. Men lav gerne relevante indslag til artikler, hvor det giver mening. Så bruger I ressourcerne klogt.

9. Inddrag læserne …
Jeres læsere er unikke og ved enormt meget. Giv dem mulighederne for at lære af hinanden og komme med input. Alt fra “mest læste” over “likes” til kommenterar bør sættes i værk. Det forædler jeres indhold. Gratis.

10. … så meget som muligt
Gør det muligt at tale om jeres artikler med andre derude: læg korte versioner af alt på nettet (med store “Læs det hele på Ipad”-reklamer) og slå så meget på tromme som overhovedet muligt for, at de bliver delt på kryds og tværs. Sørg for, at artiklerne i Ipad’en afspejler aktiviteten. Det giver dynamik, læserfællesskab, øget loyalitet og nye abonnenter.

Vil du have dybden i rådene med, kan du som sagt læse den fulde anmeldelse her:  “Børsens iPad misser målet