Her er Twitter i Danmark – tal

  • Jon Lund 

Ovre i en Facebook-gruppe er jeg blevet spurgt hvor mange danskere der er på Twitter. Jeg samlede lidt tal og svarede sådan her:

Kære alle,

I juli 2010 var der 136.256 danskere over 15 år, der besøgte twitter.com mindst en gang. Altså hjemmeside-brug, ikke brug gennem Twitter apps hverken på desk- eller laptop eller mobil. Det siger FDIM og Gemius. Og det tror jeg på (ej, ikke lige på decimalen, men i runde tal).

Twitter siger selv, at 78 % af alle brugere er omkring twitter.com hjemmesiden i løbet af en måned. Så hvis det passer for dk også, skulle der være ca. 170.000 danskere over 15, der ialt aktivt benytter twitter på den ene eller anden måde.

Det er dog langtfra alle der skriver noget, endsige har en twitter-konto. Langt de fleste har fulgt et link et eller andet sted fra. Iflg. overskrift.dk var der i marts i år ialt 20.000 danske twittere – og halvdelen af dem havde under 10 opdateringer og altså mere eller mindre døde.

Twitter er ikke vokset det sidste år. Faktisk faldet en anelse (i juli 2009 var der 143.000 +15årige iflg. Gemius).

Af andre interessante findings fra Gemius: Mænd er antalsmæssigt lidt i overvægt (ikke meget) på twitter.com. Men kvinderne er meget mere på, når først de er på. De bruger fire gange så lang tid i snit på twitter.com som mænd gør. Det kønsmæssige forskel i brugen af sociale medier er altså ikke aftaget – det var samme mønster for et år siden.

Tilgængæld siger tallene nu at Twitter er et ungdomsmedie – sidste år var det de omkring 30 årige, der var mest med. Nu er det 18-24 der er mest på, pænt aftagende jo ældre du bliver. Op til 35 år er der flere brugere normalfordelingerne skulle tilsige. Over 35 færre.

Og geografisk er forskellen også udjævnet: der er ikke forskel på øst og vest for storebælt.

Således opdateret,

Jon

Update:

Det viser sig at Evan Williams fra Twitter i hans blog (linket ovenfor) siger at tallene dækker den måde “people have used to access Twitter in the last 30 days. This is based on number of unique users” men fortsætter så med at sige at det er “the people who logged into their Twitter account during the month”. Det lyder altså som om det er 78 procent af de registrerede brugere – ikke alle brugere – der benytter twitter.com.

Men hvis du spørger mig, er der langt flere “rigtige” registrerede twitter-brugere der bruger apps til mobiler mm. end bare tilfældige surfere, der netop bruger – ja netop: hjemmesiden. Hvis 78 procent af de registrerede brugere bruger twitter.com, vil det altså gælde for flere af de ikke-registrerede.

Effekten heraf er, at de 170.000 er for højt sat. Jeg vil sige at det lugter af, at der i virkligheden var 150.000 +/- 10.000 +15årige danske twitter-brugere i juli i år.

Tags:

1 tanke om “Her er Twitter i Danmark – tal”

  1. Pingback: Tweets that mention Jon Lund » Blog Archive » Her er Twitter i Danmark – tal -- Topsy.com

Der er lukket for kommentarer.