Lund på nettet: Jon Stewart griller Trump

Donald Trump vælger værdige modstandere, men får tæsk, spil-udgiver tager gas på pirater, verdens første fuldstændigt 3D-printede pistol virkelighed, Google Glass i modvind og Budweiser laver Facebook-drikkekrus. Skål vi er venner!

Trump mod Stewart
“Hvorfor tog Jon Stewart navneforandring fra Leibowitz?”, spurgte Donald Trump forleden på Twitter. Sidste år var det Obamas fødselsattest den amerikanske kendis, forretningsmand og politiker var efter. Nu synes han at være ude i et mere fokuseret antisemitisk ærinde.

Det kan du selv være, replicerede den kendte  vært i sit The Daily Show og lancerede sin egen udgave af Trumps ødenavn, der i Twitterform lød #FuckfaceVonClownstick og straks tog kegler på det sociale netværk. Hvorefter Stewart, i en mere ædruelig tone twittede: “kan en overvurderet jøde ikke have et kompliceret forhold til sin far uden at bliver beskyldt for at skjule sin herkomst?”

Pirat mod pirat
Hvorfor er der så mange pirater? Det ruinerer mig!” Sådan lød det forleden fra en bruger af Dev Game Tycoon spillet, hvor du leger spiludvikler der forsøger at få kommerciel succes. Den frustrerede bruger var da også ramt af ualmindeligt mange pirater. Han spillede nemlig uden at vide det en særudgave af spillet, som Dev Game Tycoon-folkene selv havde lagt op på kendte piratsites. En udgave der fungerede helt som normalt – bortset altså for pirat-elementet. “Så kan de lære det”-fryden er tydelig hos Greenhartgames.com, hvor stunten – der også er rigtigt sjovt! – beskrives i en blogpost.

Print en pistol
Verdens første fuldstændigt 3D-printede pistol, Liberator, er nu virkelighed. Den er lavet af lego-plastic, består af 16 dele og de komplette printfiler kan downloades frit fra nettet. Det sker hos de amerikanske våbentilhængere på defcad.org.
I modsætning til tidligere 3D printede pistoler er det med Liberator kun et enkelt lille søm, der skal bruges som slagstift, må du ud og finde i byen. Det gør i praksis gud og hvermand, hans oldemor og alle andre med et 3D-printer-apparat i stuen til potentielle våbenproducenter, og viser nettet fra en af dets mest facinerende og skræmmende sider.

Hvide mænd med Glass
Efter den første begejstring melder kritiske røster sig nu i koret. Google Glass, brillerne du kan tale til og som tekster virkeligheden for dig, har for kort batterilevetid og giver brugeren hovedpine, lyder det fra Business Insider, mens CNET fortæller, at indbygget bande-kontrol gør at Glass ikke forstår ord som “fuck”.

Imens dokumenterer sitet whitemenwearinggoogleglass.tumblr.com i billeder hvor nørdet den første brugerskare ser ud. Det er der dog en god grund til: Glass findes kun i en testversion, og indtil nu er det stort set kun nørder, der har fået lov at købe. Vi andre må vente et års tid endnu.

Skål – vi er venner
Når fysiske genstande får indopereret en lille chip og kan gå på nettet bliver de en del af det “Internet of things”-fænomen som alle er enige om er fremtiden. Som f.eks. det nye øl-krus – the Buddy Cup – som Budweizer ifølge The Drum netop har lanceret i Brassilien. Kruset virker på følgende måde: først fortæller du dit eget krus hvem du er på Facebook. Når du derefter klinker med andre krus-indehavere, bliver i automatisk venner på det store sociale netværk. Samtidig med at en lille lampe til overflod lyser op, som en slags ekstra fejring af det nye sociale ølbånd, du netop har indstiftet.