Breaking: Jeg starter som COO i dansk medie-startup

Danske Memit opruster og har oprettet en ny stilling som Chief Operations Officer (COO) med særligt ansvar for medier, kommunikation og PR. Stillingen er lavet til mig, og jeg er allerede startet.

Memit_Logo_Small

Memit (Prøv det selv! Lige her: www.memit.com!) er et nyt socialt videns-opsamlingsværktøj, der gør det muligt at samle indhold op fra både nettet og aviser og bruge den til at bygge vidensfællesskaber med. Altså profiler og grupper, followers og diskussioner – alt sammen centreret omkring alle de fede ting du selv har været med til at samle op derude. Et værktøj, der giver den fragmenterede medievirkelighed nye både kreative og strømlinede former, der sætter turbo på det åbne net og samtidig giver indholdsproducenterne ny kontrol.

Det sidste er særligt cool: at memit gør det muligt for alle dem der laver det fede indhold – altså blandt andet alle de etablerede medier – at holde snor i læserne og blive en del af den nye medievirkelighed. Samtidig med at memit som videnscentrifuge hælder gødning på en ny åben type journalistik.

Jeg har samarbejdet med memit på sidelinien det sidste halve år, og er i den periode blevet mere og mere sikker på, at memit kan noget som ingen andre kan, og som der virkeligt er brug for. Og jeg glæder mig helt vildt til at være med til at rulle det ud og – håber jeg – skabe en ny danske internet-succes.

Grunden til at memit har valgt at hive mig om bord er, tror jeg, at jeg både kan styre organisationer, tænke og eksekvere strategier. Men det er først og fremmest den ekspertviden om medieverdenen jeg kommer med, som memit kan bruge.

I forhold til mit arbejde som moderator og foredragsholder og konferencearrangør, skribent, blogger og som blandt andet formand for DONA sker der ikke mange ændringer. Min ugentlige side i Politiken ophører, men ellers fortsætter jeg derudaf, bare med delvist andre kasketter på hovedet.

Memits ledelse kommer fremover til – udover mig – at bestå af de to memit-grundlæggere Jan Futtrup-Kjær og  Rune Alblas, der er hhv. CEO (adm. direktør) og CTO (udviklingsdirektør). Pengene, der får det hele til at løbe rundt, kommer primært fra to såkaldte “business angels”, privatpersoner med mange penge, der gerne vil have nye fede ting op og stå: Allan J. Vestergaard og Christian Strøyberg – begge danske og bosat i hhv. London og Silicon Valley. Hatten af for dem!

Se her hvordan min egen videns-profil hos memit ser ud: www.memit.com/jonlund

Se også Jan Futtrup-Kjærs blog-post ovre hos memit om min ansættelse.

29. juli 2013: Afsnittet om mine øvrige opgaver er tilrettet med oplysningen om, at jeg ikke længere skriver for Politiken.