Hvem bliver fyret næste gang?

  • by

Verdens stærkste håndholdte laser, der fås i håndkøb, historien om en usmagelig “hvem-bliver-fyret-næste-gang” konkurrence og lidt stof om hallucinogener og Steve Jobs.

Det er de tre af de fem noter du kan læse i min “Lund på nettet”-klumme i dagens papirudgave af Politiken. Læs alle fem noter her eller i den trykte udgave af onsdagsudgaven af Politiken (19. oktober), som det hele er sakset fra.

Laserkrig på villavejen
Hvis din dør er ved at blive slået ind af politiet, mens en helikopter hænger foran stuevinduet, er det måske, fordi din yngste igen har leget med laserpennen. Det var tilfældet i Hundige for en uges tid siden, skriver B.T. Laserpenne kan blænde piloter, og helikopteren svarede derfor prompte igen, da en, viste det sig, kun 8-årig tre gange prikkede den ud over Køge Bugt.

Det er nemlig dejlig let at erhverve de livsfarlige lasere. F.eks. kan verdens stærkeste håndholdte laser, Krypton S3, der lyser 8.000 gange stærkere end solen, fås uden spørgsmål fra 300 dollar (1.600 kr.) og opefter hos Wicked Lasers. Det marked er sagkundskaben i den grad (og forståeligt nok) efter, skriver Ingeniøren. Kraftig regulering må ventes.

Blog-bonus: Jeg bryder mig ikke om farlige lasere, men heller ikke om blinde forbud på nettet. Det perspektiv udfolder jeg her: “Lomme-lasere er skræmmende – men det er blinde forbud også

Cuusoo til alle
Har du nogensinde savnet en pølsevogn i lego? Den Lille Havfrue eller Rundetårn? Hvis svaret er ja, er der nu håb forude. Legetøjskoncernen fra Billund har nemlig slået dørene op for Cuusoo, en helt ny hjemmeside, hvor alle og enhver kan indsende ønsker til de nye figurer, de altid har savnet. Lego lover omgående produktion, hvis mindst 10.000 andre brugere støtter ideen og fortæller Lego, hvor mange de i givet fald vil købe, og hvad de vil betale.

Det hedder crowdsourcing, og Lego håber, at det vil bringe dem tættere på lokale behov og forbedre deres time-to-market. Lige nu er Cuusoo i åben beta.

Forbered dig på, at alle sitets tekster er Google-oversat fra japansk.

Blog-bonus: Læs meget mere om Cuusoo-perspektiverne i min Japansk u-båd giver Lego fem nye udfordinger.

Tal ordentligt engelsk
Selv den bedste kan trænge til et engelsk-brush-up en gang imellem. Og hvis det ikke er nok, tilbyder det lille danske firma wordy.com for en billig penge at give en hånd – i hvert fald når det kommer til det skriftlige arbejde. Det særlige ved korrekturservicen er, at den trækker på højtuddannede sprogfolk fra hele verden, der på freelancebasis byder ind på opgaverne over nettet.

På den måde er wordy.com en del af et nyt globalt arbejdsmarked. Håbefulde journalister kan f.eks. skrive hos Demand Studios (som jeg har behandlet i detaljer i min “Fabriks-medier malker nettet for penge“). Men også for arbejdsløse hundeluftere, Ikea-skabssamlere og gør det selv-folk i almindelighed er der lys forude.

Hos TheNextWeb kan du se en liste med alternative jobportaler for freelancere.

Hvem fyres næste gang?
Prikkerunder, der i sig selv er rigelig spændende, har fået en ekstra skrue hos QC Mart-butikskæden i Iowa.

I et særligt lotteri kunne alle ansatte gætte på, hvem der næste gang skulle have sparket. Kassedamer, der gik med hat, talte i telefon eller stadig havde bilen stående uden for butikken efter kl. 19, f.eks., var særligt i farezonen, lød det i konkurrencereglerne, der kan ses hos BoingBoing. Præmie? 10 dollar!

En ansat sagde op i protest og har betryggende nok vundet den dagpengesag, hun anlagde mod kædens direktør. »Uhørt« og »sørgeligt« var rettens ord.

Læs hele historien hos Boing-Boing.

Jobs tænkte skævt
»Det er en af de to eller tre vigtigste ting, jeg har gjort i mit liv«. Sådan sagde Apples nu afdøde topchef, Steve Jobs, om sine oplevelser med lsd i starten af 1970‘erne.

Historien fortæller ikke noget om, i hvor høj grad syretrippet også påvirkede Jobs’ forretningsresultater, men da han døde for to uger siden, var Apple verdens næststørste firma målt på børsværdi, og ny forskning støtter billedet af psykedeliske stoffers gavnlige effekter.

Discover Magazine skriver således, at det for første gang er lykkedes forskere at påvise en langvarig positiv effekt af psilocybin, det aktive stof i ’tryllesvampe’. Selv 14 måneder efter at forsøgspersonerne havde været på trip i laboratoriet, var de mere åbne i deres tilgang til verden. Og jo mere syret oplevelsen havde været, des større var effekten.