Ikke nu skat…

  • Jon Lund 

Fylder Facebook for meget i dit liv? Kan din BH finde kræftknuder? En legorobot løse Rubiks cube. Og LinkedIn finde dit næste job? Læs ugens udvalgte links her:

BH finder brystkræft
Self-tracking er, som jeg fortæller herover, stort. Men stadig mandedomineret. Det vil med et slag ændre sig, hvis First Warning Systems nye bh kan, hvad den lover.

Bh’en måler de bittesmå temperaturudsving i huden, som kræftceller frembringer, og kan på den måde opdage kræftknuder op til otte år, før en mammografi ellers ville kunne fange dem – og det med en sikkerhed på 92 procent mod normalt 70 procent.

Bh’en ligner en almindelig sports-bh og ventes at få verdenspremiere i Europa næste år, fortæller blandt andre CNET.

Ikke nu, skat …
… jeg tjekker lige min Facebook. Sådan lyder det fra mangen en dobbeltseng, hvis man skal tro Wilhelm Hofmann, lektor ved University of Chicago, der forsker i blandt andet lyst og selvkontrol.

I en undersøgelse omtalt af Wired fandt han, at 42 procent af dem, der drages af de sociale netværk, er ude af stand til at stå imod, når behovet for at gå online melder sig. Det samme gælder kun 11 procent af dem, der føler sig fristet af sex.

Trangen til at arbejde er, trist nok, som den eneste mere uimodståelig end ’fornøjelsen’ hos Facebook & Co.

Netværkere elsker Lego
Facebooks slipseklædte parallelunivers LinkedIn har kigget dybt i de 15 milliarder årlige interaktioner mellem det sociale netværks 175 millioner brugere og stillet spørgsmålet: Hvilke firmaer ser det ud til, at vi helst vil arbejde i? Blandt andet har LinkedIn set på, hvilke firmaer de mest populære brugere kommer fra, og hvilke firmaers virksomhedssider der er de mest besøgte. Resultater er en global top 100-liste, hvorpå et dansk firma figurerer: Lego er med som nr. 98.

Listen – og ’big data’-metodikken bag – virker vældig fornuftig. Ligesom det virker fornuftigt af LinkedIn, for hvem jobannoncering er en stor ting, på den måde at fokusere på sig selv.

Terning, drej dig
Lego er ikke kun en populær arbejdsplads. Selve klodserne har også en plads i hjertet hos alverdens nørder, og en lille maskine sammensat af fire Lego Mindstorm-robotter har nuppet verdensrekorden i at løse Rubiks terning – den med de mange farvede mosaikfelter, der skal bringes i orden.

5,27 sekunder tog det Lego-robotten, som du kan se i en ’wauv’-video på YouTube. Det er på hardwaresiden en blanding af kameraer, sensorer og motordrevne arme, der gør jobbet, mens planlægningen af, hvilke terningevrid der skal til, og i hvilken rækkefølge de skal udføres, varetages af en app på en tilhørende Samsung-telefon.

Denne blogpost er først bragt i Politiken i dag onsdag den 17. november 2012. Her med aktive links og enkelte andre forbedringer.