Norsk ræv sms’er; Google laver nycirkus

  • by

Hjemløs skanner QR-kode, tæppet rykkes væk under dit TV, norsk ræv sender sms og Google laver nycirkus. Sådan går denne uges håndplukkede links fra min store netverden. Læs med her.

Hjemløs skanner QR
Hus Forbi-sælger finder nøgler på gaden; melder dem fundet per skannet QR-tag. Cirka sådan lyder den historie fra det virkelige liv, som Deeple fortæller på sin Facebookside. Deeple laver små skilte til at sætte i nøgleringen, hver med sin egen QR-kode, så du kan sende ejeren en ‘fundet!’-besked. Deeple havde for at teste systemet spredt nøgler over hele København. Næsten alle nøgler kom retur, også den fra Christmas Møllers Plads, der blev fundet af en hjemløs. Kun i Danmark, fristes man til at tænke.

Farvel, tv
Om fem år er tv-verdenen radikalt ændret, mener netfilmtjenesten Netflix hos gigaom.com. ‘Den bedste sendetid’ flyder ud, seertal mister betydning, og alting bliver meget mere personligt, når vi ikke bare tænder og dumper ned i samme flow, men ser hver sin lille kanal. Herhjemme mener mediabureauet Mindshare, at hele 20 procent allerede næste år kan være hoppet på Netflix-agtig streaming. I så fald hjulpet af YouSee, der i sidste uge slog skodderne op for deres egen YouBio, af bibliotekernes Filmstriben, voddler.com eller amerikanske HBO, der snart ventes på det danske marked også. Hvis du vil med på en kigger, giver både Netflix og YouBio for tiden gratis prøvelogin.

Norsk ræv sendte sms
16-årige Lars Andreas Bjercke opdagede forleden en ræv i nærheden af forældrenes gård. Nysgerrig hentede han en skræmt kaninlyds-app til sin smartphone, lagde den på grusvejen og satte den til at spille. På en video, som vennen optog, og som du nu kan se på nyhedssitet vg.no, kan du se ræven nærme sig forsigtigt for til sidst at nappe mobilen i munden og stikke af.

Du kan også læse, hvordan kammeraten forsøger at ringe til den bortførte telefon, og om, hvordan ræven tager den – uden dog at sige noget forståeligt. Og se den sms, som en anden ven senere fik fra ræven. Der stod: »jlv I øi\a0ab 34348tu …«.

Nycirkus med Google
Hvis sidste uges mediestorm skulle have skærpet din interesse for nycirkus, skulle du tage ind og se den nye Movi Kanto Revo. Forestillingen går på en computerskærm i nærheden af dig og guider dig igennem en lille håndfuld lyriske tableauer, som reagerer, når du drejer hovedet. Movi Kanto Revo er lavet af Google og Cirque du Soleil i et samarbejde, der handler om nye medieoplevelser uden mus og tastatur, som i stedet bruger de andre sensorer, mobiltelefoner og computere i dag er proppet med: fra kamera over mikrofoner, acceleratomtre, gyroskoper og nærhedssensorer. Sjovt.

Denne blogpost optrådte først i den trykte udgave af Politiken den 12 december 2012. Her i en let forbedret udgave.