Satre blogger: “måske er der ingen plan”

  • by

Ugens links: Jean-Paul Satre genopstår som blogger. Gyser-genren fornys på 140 tegn. En milliard er en billion er en trillion. 3D-printet knap hitter. Læs med i ugens punktnedslag:

Eksistentialistisk blog
Hvordan ville verdenshistoriens store ånder have lydt, hvis de havde kunnet blogge? Dette interessante form-indholds-spørgsmål løber som en understrøm på ’Le blog de Jean-Paul Sartre’ hos The New Yorker. Her lægger Bill Baron flere gode poster i munden på Sartre. Som f.eks. denne:

»12. juli 1959, 9.55. En vred krage var efter mig her til morgen. Jeg kunne ikke gøre min croissant færdig og flygtede fra cafeen i rædsel.

Kragen landede på croissanten, fjendtligt skrigende. Måske var det dens plan.

Måske er der ingen plan«.

Skræmt fra twit og sans
Mere formleg: I anledning af halloween har techmagasinet Mashable udskrevet gyserkonkurrencen ’Scared Twitless’. Krav: Gyseren skal kunne være i et tweet og altså fylde maks. 140 tegn. Hvilket i sig selv er uhyggelig lidt! Nogle af de indsendte bidrag nøjes med at tease uden afslutning, så de vinder nok ikke. Andre får fortalt en fuld historie, som f.eks. denne:

»Skat, jeg lover at holde op med at skrive tweets, mens jeg kører, men jeg har travlt og er hjemme om en halv time. Jeg elsker #st140«.

#st140 er et såkaldt hash-tag, et emneord, der gør tweetet let at finde, og det skal du huske at skrive på dit eget gysertweet, hvis du vil deltage i konkurrencen.

Million, milliard
Apple har nu »$121.3 billion in cash«, fortæller TechCrunch, der har læst koncernens seneste kvartalsregnskab.

Jeg tænker to ting. 1: Tallet lyder stort, men husk, som Wikipedia fortæller i en fin oversigt, at en billion kun er det, vi på dansk kalder en milliard. Til gengæld er vores “trillion” meget større end den amerikanske “trillion”, der kun svarer til vores “billion”. 2: Apple har selvfølgelig ikke de mange penge i rigtige kontanter. De står i banken. Men hvis de hævede dem alle sammen, hvor meget ville de så fylde? Nok til onkel Joakims pengetank? Og kunne man svømme i dem?

Knap i snor
Alle, der render rundt med små høretelefoner i ørerne, kender det: Ledningen til mobilen flagrer og bliver af og til fanget af verden omkring den.

Det vil Button 2.0, en ny skjorteknap, gøre noget ved. Den er udstyret med en 2 mm stor revne i siden, designet til præcis at kunne holde telefonsnoren på plads.

Du kan købe knappen for ca. 25 kroner i en af de tusinder af små butikker hos Shapeways.com, et site, som 3D-printer kreative folks computerdesign i plastik og giver dem hver deres lille onlineudsalgssted.

Shapeways er en lille spydspids i den nye bølge af demokratiseret produktion. Og Button 2.0 et eksempel på den slags innovation, bølgen trækkes med sig. Set hos Gizmodo.

Denne blogpost er først bragt i Politiken i dag onsdag den 31. november 2012. Her med aktive links og enkelte andre forbedringer.