Shopbox varsler priskrig på deal-markedet

Det nye dealsite Shopbox.dk vil “kun” koste butikken 10 procent af tilbudsprisen – mod op til mellem 30 og 50 procent hos konkurrenterne. Markedet vil se blod.

Luksusting til halv pris. Lige i din inbox. Hver morgen. Sådan har mantraet lydt for de rigtigt, rigtigt mange forskellige tilbuds-tjenester der er skudt op som et sandt festfyrværkeri de sidste små to års tid.

Lige nu er der mange om buddet (se f.eks. denne Politiken-artikel). Du kender dem måske som Sweetdeal, Dagensbedste eller Downtown. Eller som Groupon og Spotdeal. Eller som noget helt ottende. Og de er i krig.

Der er nemlig mange penge i at drive dealsites. Og det er dem de slås om. For udover de halvtreds procent som butikken giver i deal-rabat til kunden skal butikken normalt betale op til mellem 30 og 50 procent ekstra til dealsitet for at sende tilbuddet ud. En gang sushsi med normalpris 200 kroner sælges altså til den sultne for 100 kroner. Men dealsitet skal have mellem 30 og 50 kroner for ulejligheden. Så butikken ender altså med at få 50-70 kroner for en vare der egentligt koster 200 kroner.

I sidste uge kostede konkurrencen en af de potentielt rigtigt store spillere livet. eBay testede ellers deres helt eget take på tilbuds-tjenester – MyDealNow – i Danmark. (Det har jeg tidligere skrevet om her: http://yfrog.com/g05gtlkj). Men drejede nøglen om her forleden.  Mit gæt: det var simpelthen for svært at få de små butikker i tale med deres selvbetjeningskoncept.

Nu kommer de næste og prøver kræfter med konceptet: Shopbox lancerer sig selv her den 15. maj. Deres claim to fame er prisen. 10 procent – ikke 30-50 – er hvad butikkerne skal betale for at få shopbox til at distribuere deres gode tilbud.

Det fortalte manden bag Shopbox, Christian Zigler, mig idag (fuld disclaimer: Han gav en salade nicoise og et glas vand på en cafe i byen). Han sagde også at de har gjort meget ud af brugervenligheden for butikkerne, noget han mener de gør meget bedre end alle de andre. Og så har de en motor der kan personalisere tilbuddene på en fed måde, sagde han.

Jeg siger: velkommen til. Konkurrence på prisen er godt. Held og lykke med det. Men jeg kan ikke undslå mig tanken om, at hele denne her dealbølge måske blot er et krise-fænomen, og at butikkernes lyst til at give det hele væk bliver mindre, når restauranterne ikke længere står halvtomme (og når de svageste er bukket under og er ude af  markedet).

PS. På shopbox.dk kan du melde dig til så du får besked når de åbner. Vil du have en smagsprøve kører fieldsdeals.dk (Ja, shoppingcentrets Fields egen løsning) på shopbox motor.