Sove over? Skam dig! Og se Jennifer Aniston nøgen

  • by

Et pinlighedsgenererende vækkeur på Twitter, verdens første 3D-printede bil og Ben Stiller, der (mis-?)bruger en nøgen Jennifer Aniston i en ny kampagne.

Det er tre af nyhederne i denne uges gennemgang af de seje, skæve og virkeligt betydningsfulde websider, du ikke selv har fået øje på. Alle sammen med en lille erhvervsmæssig accent. Læs videre her eller i den trykte udgave af dagens Politiken, som det hele er sakset fra.

Præsenterer Urbee: Verdens første 3D-printede bil
Det var ikke kun det futuristiske design og det fine brændstofforbrug, der tog kegler, da Stratasys og Kor Ecologic forleden præsenterede deres nye el- og ethanolbil, Urbee. Det var også produktionsmetoden. Prototypens karosseri var nemlig hverken støbt eller fræset ud. Alle de aerodynamiske former var printet på en 3D-printer.

3D-printere bruger særlige materialer til at ’udskrive’ objekter i tre dimensioner ud fra computertegninger. Derfor skal der ikke fremstilles nye støbeforme, hvis designet skal justeres. Bare ret designet, og tryk print.

Folkene bag Urbee fortæller selv, at teknikken bragte produktionstiden ned fra 10 måneder til »uger«. Godt for erhvervslivet i en verden, hvor tid er penge. Set først hos FastCompany.

Kør aldrig i New Delhi
I samme boldgade fra FastCompany (der åbenbart har noget med biler): Hvis du hader at snegle rundt med blikket stift rettet mod lange rækker af parkerede biler i håbet om at finde en ledig plads – hvis du hader den brændende følelse i maven, når en bås bliver snuppet for næsen af dig – og hvis du mest af alt hader parkeringsbøder – er her et godt råd: Tag aldrig til New Delhi.

Det er nemlig den værste af de tyve store byer, IBM netop har undersøgt parkeringsforholdene for. Undgå også Milano og Paris; Stockholm er o.k., mens Chicago nærmest skulle være en lise.

Engang var IBM’s navn ensbetydende med pc’er. I dag gør de det mest som konsulenter, har netop slået Microsoft i børsværdi og er blandt andet firmaet bag netop Stockholms betalingsring.

Derfor parkeringslisten: IBM vil gerne være kendt for at vide noget om det, de rådgiver om. Det hedder content marketing og er vældig 8 populært. Måske København bider på?

iPad som køreunderlag
Normalt udspiller computerspil sig bag skærmens blanke overflade. Sådan er det ikke med Disneys næste udspil i merchandise-/spilgenren, et blandet legetøjsbil- og iPad-spil til universet omkring de populære ’Cars’-film, skriver TechCrunch. Stil din Lynet McQueen-legtøjsbil på din iPad, og vupti åbenbares en ny spilverden for dig, hvor du kører ræs ved at trække bilen over iPad’ens skærm. Den slags er faktisk aldrig set før.

Hvis iPad-spillet er godt, vil det helt sikkert også blive spredt i stor stil. Det er nemlig gratis. Til gengæld tager Disney sig godt betalt for de små plastikbiler – 20 dollar (110 kr.) for to styk. Dermed kobler Disney sig op på den frembrusende freemium-bølge, der netop kobler gratis- og betalte ydelser på nye måder.

Sove over? Skam dig!
Hvis der sker noget rigtig, rigtig slemt, når jeg ’snoozer’ mit vækkeur, vil jeg nok lade være og stå op i stedet. Sådan lyder ræsonnementet bag den japanske vækkeurs-app Okite, skriver designtaxi.com.

Okite er forbundet til Twitter, og hver gang snooze-knappen bliver aktiveret, sender den pinligheder ud i cyberspace. Som f.eks.: »Har sømandstøj på i dag« eller: »Alt for få har talent som jeg«.

Her på bloggen kan vi absolut se et umættet behov for vækkeurs-apps a la Okite, men anbefaler bare en lille smule mere gas på pinlighederne.

Se Aniston nøgen
Det er næppe nogen hemmelighed for denne blogs læsere, at sex sælger. Og det spiller den amerikanske skuespiller Ben Stiller ganske ublu på i kampagnen for sin velgørende fond, der skal sikre uddannelse til fattige børn verden over. Den lanceres nemlig under det æggende navn SeeJenniferAnistonNakedFoundation.com, skriver TheNextWeb, der også på en YouTube-video kan vise, hvordan Aniston, der blandt andet er kendt som Rachel i serien ’Venner’, reagerede, da hun opdagede Stillers lille trick.

Tags: