Tre fede ting ved Børsens ellers irriterende reklamekampagne

  • Jon Lund 

Børsens nye kampagne bryder nyt land, for landets ellers måske mest net-bagstræberiske avis. Her er de tre ting du skal hæfte dig ved (når du ellers er færdig med at grine over alt selvsmageriet:-):

 

10313957_10152436048879779_5693446952597425197_n

1. Nu med Facebook
Når du klikker på et af reklamebannerne kommer du til Børsens Facebook-side. Ja, sådan en har de! Må indrømme at jeg aldrig har været forbi den før. Men dejligt at se!

(Frem til for et halvt år siden havde alle Børsens opdateringer typisk et enkelt like eller fem og var temmeligt kedelige. Derefter sker der et eller andet kan man se. Topscorer er nu “17-årig iværksætter sælger for millioner på webshop” med 2834 likes (hvilket så omvendt næsten kun kan være opnået med et betydeligt annonceboost i ryggen).)

2. Tre gratis artikler
Fra Facebook kan du kan klikke igennem og få lov at læse artikler. Tre stk pr dag. Alt er ikke længere spærret hermetisk til. Det lyder sundt! (Jeg tænker de var ved at blive kvalt i af aldrig at blive delt og talt om på de sociale medier). Nu kan de ånde lidt igen. Folk kan tale om dem, uden at narre deres venner ind i et “adgang forbudt” skilt.

3. De taler pænt!
“Hertil og ikke længere”-skiltene er forsvundet fra de ikke-gratis artikler. Sådan stod der ellers fast – ordret – efter indledningen på  alle artikler. Så kunne man få lov at føle sig som en rigtig nasser. En gratist. “Hvad bilder du dig ind at komme her og kigge over skulderen på betalende kunder” var hvad jeg læste. Ikke verdens varmeste modtagelse af potentielle kunder. Nu står der istedet at de låste artikler kun kan læses af abonnenter. Det er meget bedre!

De sidste par år har Børsen fået stadig mere kant, dybde og bid. Det er idag en af mine papir-yndlingsaviser. Dejligt at se at de nu – også selv om det kun er en lille smule – melder sig ind i onlinekampen også.