Ugens links: Plaster læser dine tanker – ehandel sat på formel

Ugens links: E-handel sat på formel, millionunderskud til nemlig.com, prismatch hos Best Buy – og et plaster der læser dine tanker. Velkommen til ugens punktnedslag på det store net.

Læs mine tanker
Meget ville være lettere hvis vi kunne læse hinandens tanker. Det kan vi selvfølgelig ikke, men så alligevel: Todd Colemann fra University of California har udviklet en elektronisk tatovering i stil med dem, børn sætter på armen med et plaster. Det er af gummiagtig polyester, papirtyndt og næsten usynligt, placeres på panden og aflæser elektriske signaler, der f.eks. kan afsløre, hvis du ser et velkendt billede.

Electronic Tatoo

Det kører på solceller, kan kommunikere trådløst og er på vej i kommerciel produktion. Alt sammen både sikkert og vist, fortæller Business Insider. Jeg er sikker på rige anvendelsesmuligheder. F.eks. i dagligvare-branchen, der godt kunne bruge en hjælpende hånd.

L = (e+t-s+5) / 15
Selv om nethandel er fedt, vil det maksimalt kunne hugge en fjerdedel af den fysiske handel – eller mere præcist 816 ud af et samlet amerikansk marked på 3.237 milliarder dollar.

Sådan lyder resultatet af regnestykket L = (e+t-s+5) / 15, som Mike Ghaffery opstiller på Techcrunch. e’et fortæller, at f.eks. tandlægebesøg sjældent kan klares gennem skærmen alene, t’et, at det er svært at finde f.eks. sko, der passer, når man ikke kan prøve dem på – lige meget hvor gode netalternativerne (s) er. Hvilket alt sammen betyder, at det lokale handelsliv (L) ikke dør helt ud lige med det første.

Ghaffery kommer sjovt nok fra Yelp.com, et site, der lever af at vise vej til … rigtige fysiske butikker.

Nemlig, dot com?
Årsregnskabet fra et af Danmarks mest tjekkede online-supermarkeder, nemlig.com, var ikke opmuntrende læsning, beretter Retailnews. 11 millioner kroner af den skæve slags blev resultatet før skat i 2011/12 mod et minus året før på 14. Ghafferys formel (se L = (e+t-s+5) / 15) fortæller ellers, at 40 procent af dagligvarehandelen burde kunne flyttes online, så nemlig.com, der leverer på klokkeslæt efter eget valg og dermed arbejder aktivt med e’et i ligningen, burde kunne gøre det bedre. Hvilket ledelsen i årsberetningen da også satser på.

Butikken slår igen
Hvis jeg havde min egen fysiske butik, ville jeg gøre ligesom Best Buy , det amerikanske svar på Fona og Elgiganten. Best Buy har netop annonceret, at de vil sælge varerne præcis lige så billigt som den billigste netshop. I hvert fald, hvis folk spørger … Herhjemme slår de fleste syv kors for sig ved tanken om at matche netpriserne, og de møder kunder, der pristjekker, i nærmest aggressiv forsvarsposition. I stedet for at gøre kunderne glade og satse på at sælge op. Hvilket selvfølgelig også vil kræve sælgere, der forstår at aflæse kundernes behov og overbevise dem om, at butikken er svaret på alle deres bønner. Og ikke bare 19-årige ekspedienter.