Aller slår Bonnier af pinden

  • Jon Lund 

Det syder og summer på printmagasinernes hjemmesider. Hedest går det til hos Aller, som de seneste to år har kapret 63,7 procent flere online-læsere, og med nu en halv million danske brugere har lagt Bonnier, der for to år siden var størst, bag sig. Bonniers onlinemagasiner har tilsammen kun har øget læserskaren med 1,4 procent, og befinder sig nu over 110.000 brugere under Aller. Både Benjamin og Egmont vokser pænt men er stadig de små i klassen. Det fremgår af en opgørelse jeg – på baggrund af de officielle trafik-tal fra FDIM/GemiusAudience – har lavet i min nye digital view-rapport “Online magasiner i Danmark. Vækst, loyalitet og stickiness” som offentliggøres i dag.

Redaktionel opgradering
De glittede magasinernes hjemmesider var i lang tid en tynd kop te: lidt og ringe indhold, få opdateringer og ingen interaktivitet. Når det stod værst til, lignede de kirkegårde, hvor halv-gamle nyheder i appetizerform desperat forsøgte at få brugerne væk fra skærmen og ned i den nærmeste blad-kiosk.

Sådan er det ikke længere. Nu kan du finde de nyeste gossip-nyheder hos Billedbladet og Se og Hør. Tjekke nye modetendenser hos Costume og lækre madopskrifter hos Alt for Damerne. Blande sig i debatten hos Woman eller blive fan af en af de mange magasin-hjemmeside-facebook-sider.

Mange nye, trofaste læsere
Udviklingen har på mange forskellige niveauer sat sig spor i de fire mediehuses trafiktal. Det viser min analyse af de 45 magasin-titler, som de sidste to år har haft deres egne hjemmeside. For det første har den generelt øgede kvalitet fået den samlede læserskare i vejret med 24,8 procent til over 930.000 danskere. For det andet får de bedre hjemmesider brugerne til at udvise større loyalitet – antallet af magasin-besøg som hver bruger aflægger i løbet af en måned er i perioden steget med 49,6 procent til 5,38 besøg pr måned. Og for det tredje er hjemmesiderne også blevet en anelse mere “sticky”. Hvor en bruger på et besøg i snit bladrede gennem 5,97 sider for to år siden, er tallet idag 6,11 – en stigning på 2,4 procent.

Aller rykker – Bonnier står stille
Selvom ingen af de fire mediehuse går tilbage, er det dog ikke alle, der har rykket lige hurtigt. Bonnier lå for to år siden i front med sine ialt 10 magasintitler, og er idag på en klar andenplads. Mens Aller har udvidet læserskaren med 63,7 procent, har Bonnier kun vundet 1,35 procent flere læsere, og er nu over 110.000 brugere bagud for Aller. På loyalitets-parameteren går Bonnier flot frem, men taber det hele på tilsvarende dårligere stickiness – mens Aller øger både loyalitet og stickiness med næsten 30 procent.

Benjamin- og Egmont-grupperne øger begge deres reach med hhv 26,1 og 46,1 procent, så de nu kan mønstre hhv. ca. 160.000 og 125.000 brugere. Loyalitetsmæssigt øger de to deres position med hhv 63 og 67,3 procent, mens de på stickiness bevæger sig hver deres vej: Benjamin taber 33 procent af den gennemsnitlige sidevisning/besøgsratio, mens Egmont tilsvarende vinder 24 procent.


Reach (antal brugere), loyalitet (antal besøg/hundrede bruger) og stickiness (antal sidevisninger/hundrede besøg), juli 2008-2010. Omfatter de 45 Aller-, Benjamin-, Bonnier- og Egmont-magasin-hjemmesider, der har været aktive i hele perioden.
Læsevejleding: Jo højere oppe, des større reach, jo længere ude, des større loyalitet og jo større og jo mere rød cirklerne er, des større stickiness. Kilde: bearbejdede data fra FDIM/Gemius Audience.
OBS: Interaktiv figur KLIK HER: Hold mus over cirkler og få vist navn og tilhørende værdier. Klik på startknap og grafen afspiller hele perioden
.

Femina, Costume, Eurowoman og Hjemmet i loyalitets-rush
Blandt de enkelte magasin-titler indtager Se og Hør pladsen som Danmarks ubetinget mest populære magasin- og ugebladshjemmeside. Men det er Femina, Costume, Eurowoman og Hjemmet, der tegner de stærkeste vækst-spor blandt de større magasin-titler.


Reach (antal brugere), loyalitet (antal besøg/hundrede bruger) og stickiness (antal sidevisninger/hundrede besøg), juli 2008-2010. Omfatter de tre største Aller-, Benjamin-, Bonnier- og Egmont-magasin-hjemmesider.
Læsevejleding: Jo højere oppe, des større reach, jo længere ude, des større loyalitet og jo større og jo mere rød cirklerne er, des større stickiness. Kilde: bearbejdede data fra FDIM/Gemius Audience.
OBS InteraktivKLIK HER: Hold mus over cirkler og få vist navn og tilhørende værdier. Klik på startknap og grafen afspiller hele perioden.

Femina vokser i perioden – men fra et meget lavt startniveau – med 764 procent i reach, 44,8 procent i loyalitet og 205,3 procent i stickiness. Costume, Eurowoman og Hjemmet rykker tilgengæld meget hårdt på loyalitet. Costume oplever i perioden at få brugerne til at aflægge over tre gange så mange månedlige besøg, Eurowoman klarer næsten det samme mens Hjemmet må nøjes med lidt over en fordobling.

Download hele  rapporten

Send, download og print. Pris: 345 ddk/€45,50 (ex. moms/VAT)

Online magasiner i Danmark. Vækst, loyalitet og stickiness” 11 sider .

Send en email til jon@jon-lund.com med subject “Køb magasin-rapport”. Husk dine kontaktinformationer. Så sender jeg rapporten (PDF) og faktura pr. mail.

5 tanker om “Aller slår Bonnier af pinden”

  1. Hej Jon,

    Med al respekt er din analyse ufuldstændig. Du glemmer f.eks. at Benjamin rent faktisk sammen med os hos MSN ejer MSN Style og MSN Mand, der indenfor hhv livsstil til kvinder og livsstil til mænd er markedsledende nichesites i Danmark. Så når du siger, at Benjamin stadig er de små i klassen, passer det ganske enkelt ikke. De har bare valgt en anden – og mere spændende – strategi.

  2. Pingback: Jon Lund » Blog Archive » Benjamin boster reach med skygge-sites

  3. Pingback: Tweets that mention Jon Lund » Blog Archive » Aller slår Bonnier af pinden -- Topsy.com

Der er lukket for kommentarer.