Fællesskab og gode venner skal redde Google

 • by

Google undervurderede truslen fra sociale medier. Nu forsøger de comeback – men det bliver svært, skrev jeg i går i  Politiken.

Internettets mægtigste hjemmeføding, Google, står over for den største trussel i virksomhedens snart 13-årige historie. Udfordreren hedder Facebook, der med støtte fra blandt andet Twitter, Linkedin og en række andre sociale tjenester ikke bare har taget teten i de seneste fem års sociale amokløb. I kulissen afpudser de våben, der direkte kan true Google på egen hjemmebane, den lukrative søgning.

Her er historien om tre af Googles tabte slag i kampen om vennernes internet – og de tor fronter, der stadig er åbne, og som Google håber kan vende situationen.

“Direktører skal tage ansvar. I screwed up“. sådan sagde Eric Schmidt, Googles tidligere direktør og nu arbejdende bestyrelsesformand, forleden fra scenen på en konference i Californien.

Schmidts hårde selvkritik handlede om Facebook, den sociale gigant, som han ikke havde taget alvorligt nok. Han havde godt nok set problemet, men fik ikke fulgt Googles løsninger til dørs…

Læs hele artiklen på Politiken.dk

2 thoughts on “Fællesskab og gode venner skal redde Google”

 1. Hej Jon

  Læste din artikel her til aften, og enig i at google har det svært med Facebook. Men noget jeg helt syntes du overser er Facebook’s sårbarhed over for sig selv om du vil. Allerede nu er der tegn i sol og måne på at folk er ved at være mætte af Facebook. I mættede Facebook markeder, såsom USA og herhjemme bakser de så småt med faldende medlemstal. Der er selvfølgelig langt til at Facebook er i krise, men den primære service som google leverer nemlig søgning, har jeg svært ved at se skulle blive afløst af noget andet. Facebook der i mod kan sagtens blive forladt stille og roligt, eller måske forlader folk det ikke, men bruger tiden på andre tjenester. Det er i hvert fald sket i mit eget tilfælde efterhånden som ligyldighederne tog til i min “stream”… Jeg er langt henne af vejen enig i din analyse, men jeg syntes at Facebooks forretningsgrundlag på lang og mellemlangt sigt er langt mere usikkert end en solid søgemaskine…

  Just my two cents. 😉

  Jacob

 2. Hej Jacob,

  Al logik tilsiger, at Facebook ikke kan leve evigt. Men når der er sagt, har jeg ikke set nogen tegn på at det rigtigt skulle gå den anden vej endnu.

  True, at Facebook ikke vokser mere i de store lande – USA og DK, f.eks. Men hey – der er over 2,5 million danskere på, og det tyder på at det trods alt “kun” er halvdelen af et lands befolkning, der synes det er sjovt.

  Jeg tror afgjort at Facebook opfylder et reelt behov. Og jeg tror først det for alvor går væk, når vi får et alternativ, der lader os netværke på en bedre måde. Det alternativ venter vi stadig på. Jeg kan ihvertfald ikke få øje på det lige nu.

  mvh

  Jon

Comments are closed.