Wired på social bagkant

  • Jon Lund 
Så blev det Wireds tur til at blive sociale på iPad. I maj-nummeret, der lige er kommet på gaden – og som forøvrigt er gratis, sponseret af Adobe (Tak, Adobe) – kan du nu tweete, maile og dele artikler på facebook.

Ja, ikke fra alle artikler altså. Faktisk kun fra 4-5 af dem. Ikke storstilet.

Og hvis du gerne vil vide hvad andre tweeter om en artikel og hvad de skriver om den på Facebook, må du også ud og lede andre steder. Det er ikke noget du får noget at vide om inde i Wired selv. Det er synd, for det er ellers en af de helt store fordele ved at gøre indholdet socialt: at der kommer en ny dynamik til læseroplevelsen.

Der er ikke meget spræl over den lille “Share-bjælke” i bunden af artiklen her.

Her er Wired langt bagud i forhold til f.eks. The Daily, hvor du på alle artikler kan læse andre læseres kommentarer og se hvad de skriver om den på Facebook og Twitter – og selvfølgelige selv bidrage og dele også.

The Daily har et rigtigt “proper social media layer”. Se min post Sådan virker åndehullerne i The Dailys iPad-betalingsmur for mere om hvordan de virker.

Denne ikke særligt imponerende sociale start er da også kun Wireds første skridt ud i deling. Det er ihvertfald hvad Chris Anderson, Wireds chefredaktør, har fortalt mig når jeg har spurgt. Men noget tyder på, at der er flere ben i det for Wired end først antaget.

Iflg. første melding fra chefredaktionen i San Fransisco skulle Wired skulle have været på gaden med et “proper social media layer”  allerede i Januar (det bloggede jeg om her: Wired to roll out new social networking layer to iPad magazine this year – takes tips from social iPad-magazine Flipboard). Det nåede de ikke – og ved årsskiftet mente Chris Anderson at det ville komme “probably end Q1. This is software development–it takes time!”

For en måned siden, da der heller ikke var noget i marts-nummeret mailede han: “We’ll have simple social media sharing next month (altså Maj-nummeret, altså, min tilføjelse), but the proper surfacing of social media conversations in-app is a non-trivial technology and will take a while to get right”

Wired har ellers alle muligheder for at gøre det godt – og intet at tabe! For de har i forvejen i al væsentlighed hele magasinet liggende gratis på på nettet også. Så det er sådan set bare at komme i gang for dem og få iPad og web-udgave til at snakke lidt sammen. Det burde – taget i betragtning hvor fed Wireds iPad-udgave iøvrigt er –   ikke være så voldsomt svært.