De bedste fem fra 2013

2013 lakker mod enden. Hvad gav året os? Det giver læserfeedback’en på mine skriverier i året der gik, et fingerpeg om. Læs her de fem bedste stykker fra min hånd. Her er i bagvendt rækkefølge:

5. Overvågning og åbenhed

+: Største problem-kompleks pt. Vil præge debatten i år fremover

Denmark_to_Close_Down_on_Openness_in_Government_Administration___TechPresident

Edward Snowden og hans afsløringer af det amerikanske efterretningsvæsens massive overvågning af os alle, er en af de helt, helt store begivenheder i 2013. Afsløringer, der tragisk nok blev akkompagneret af en ny offentlighedslov, der på dansk grund tippede balancen mellem hvad hhv. staten ved og borgerne ved i den helt forkerte retning.

Det fortalte jeg omverdenen om i den New York-baserede teknologi-politik blog Techpresident.com. Læs “Denmark to close down on openness in Government Administration

4. iWatch og Google Glass

+: Største tech-trend, også i 2014. Spot-on analyse.

iwatch 600 px bred

2013 blev året hvor de første (ikke rigtigt fede) smartwatches fra Samsung og Sony kom på gaden og hvor Google Glass, blev spredt som protyper over Sillicon Valley og omegn. 2014 kan meget vel blive året hvor også Apple blander sig i festen.

Læs mit februar-take i Politiken: Her er tre grunde til at Apple laver et armbåndsur

3. Politik og sociale medier

+: Super inputs til alle politiske kandestøbere

Under efterårets kommunal- og regionsrådsvalg var et af de store kampagnetekniske spørgsmål: vil de sociale medier flytte stemmer? Svaret blafrer stadig i vinden. Men ihvertfald en stemme blev flyttet af Twitter: min.

Læs “Sådan flyttede Twitter min regionsvalgs-stemme

2. Forbrydelse og straf

+: Lærer dig at holde dig på dydens smalle sti

“Fortæl mig hvor mange followers du har på Twitter, og jeg skal fortælle dig hvor hot du er”. Denne lille sætning troede jeg selv på, indtil jeg kom i kløerne på follower-maskine.

Læs min blogpost “Ærlighed varer længst på nettet

1. iPad og magasiner

+: Globalt dagsordenssættende. Original erkendelse.

GigaOM_mustread

Årets hit: Efter tre år står konklusionen klar – ihvertfald for mig. iPad’en blev ikke magasinernes redningsmand. Selv de bedste forsøg er endt som fiasko’er. Sådan skrev til verdens sjette sejeste tech-blog, Gigaom, og budskabet gav genlyd verden over.

Læs med: “Why tablet magazines are a faillure