Twitter: småt men godt

 • by

Overskrift.dk kom forleden med deres årlige opgørelse over den danske blogosfære – inkl. twitter-brug. For Twitter er tallene er små – 28.000 danskere har aktive twitterprofiler. Ikke meget, og heller ikke stigende, som det ses her på overskrift.dk’s graf over 2010.

Mediawatchs Ole Nørskov spurgte mig om mine kommentarer til en historie om det. Her er hvad jeg svarede:

Hej Ole,

Tallene passer helt fint med hvad vi ellers ser. Men det betyder ikke at twitter er marginalt. Kun at det er et nichemedium.

Husk også, at overskrift.dks tal går på hvor mange der selv har en aktiv twitter-konto, og hvor meget de bruger den. Men du kan jo sagtens læse tweets uden at have en konto. Gemius-tallene (den officielle danske opgørelse over brug af websites) siger, når man regner på dem, at der er måske 150.000 til 200.000 voksne danskere der læser tweets hver måned. Nogen er heavy-users. Andre er bare perifære brugere. Måske er de faldet over et link på Google. Til sammenligning er der ca. 2,5 million der bruger Facebook hver måned. Kæmpe forskel i reach!

Gemiustallene sagde også, sidst jeg så på dem, at Twitter ikke er i vækst herhjemme, men står i stampe.

Ikke desto mindre er jeg selv og andre meget glade for Twitter. Det er et medie du gerne vil bruge, hvis du vil i kontakt dem der faktisk interesserer sig for et emne. Eller som du som bruger vil bruge, for at holde dig opdateret om det der interesserer dig. Mere end for de nære sociale cirkler, som på Facebook. Til markedsføring er det ikke mange du rammer. Men dem du når ud til hører faktisk efter.

Se denne opdate jeg lavede i efteråret: http://jon-lund.com/main/her-er-twitter-i-danmark-tal/

mvh

Jon

Men hvad så med mediernes mulighed for at bruge Twitter til noget, ville Ole vide. Kan de det? Jeg svarede:

Ja, for satan: alle der har en hjemmeside, skal gøre den tweet-bar. Ikke bare en lille forkølet knap, men en ordentligt stor opfordring og en liste over hvem der siger hvad på twitter om den artikel man er inde på. Fordi det skaber liv omkring det redaktionelle produkt. Dels lidt trafik. Men i virkeligheden mere fordi det skaber læserfællesskab: følelsen af at man læser en artikel sammen med andre, kan mærke dens puls, at det ikke kun er dig selv, men også andre der interesserer sig for den. Andre som du, hvis du havde tid, kunne klikke videre på, og føle dig sammen med.

Det samme kan du gøre med Facebook. Men Facebook er stadig mest gearet til info om de nære cirkler. Twitter er gearet til social networking der faktisk betyder noget. I praksis skal du helt klart bruge begge. Til gengæld behøver du ikke alle de andre 20-30 sociale netværksknapper mange idag pryder deres sites med.

mvh

Jon

3 thoughts on “Twitter: småt men godt”

 1. Jon,
  ikke for noget, men hvor er din egen “ordentlige store opfordring og liste over hvem der siger hvad på Twitter” om denne side? Jeg ser kun en forkølet lille retweet knap 🙂

  Spøg til side, jeg er helt enig i dine pointer. Twitter er ganske vidst lille i Danmark (formentlig fordi Facebook så hurtigt blev så dominerende), men vil man (som os) gerne have fat i folk udenfor landet, så er det perfekt.

  Derudover skal man ikke undervurdere LinkedIn, som er kommet rigtigt godt med i de sidste par måneder med hensyn til funktionalitet til at dele nyheder. Derudover er det et medie hvor det generelt er OK at tale forretning. Det er derfor folk er der. Så hvis man er i B2B-miljøet gælder det om også at have en LinkedIn knap på de sider man gerne vil dele.

  /Thorsten

 2. Hej Thorsten,

  Ahr, jeg synes nu min Twitter-knap er pænt stor. Og du kan klikke på den øverste del, og få de tweets der handler om artiklen frem. Det er godt!

  LinkedIn er sådan lidt en dark horse lige nu. Vokser generelt rigtigt hurtigt. Se min LinkedIn stormer frem-post: http://jon-lund.com/main/linkedin-stormer-frem/

  Men jeg har endnu ikke rigtigt set den delingsknap du taler om. Den vil jeg holde øje med. Tak for tippet.

  mvh

  Jon

 3. Hej Jon,

  Ja, helt enig i det du skriver om LinkedIn.

  Jeg har set LinkedIn’s delings knap en del steder, blandt andet her på Blogspot: http://blog.hubspot.com/

  Og skal du bruge lidt ‘knap-kode’ til din egen side kan du finde det her: http://www.linkedin.com/publishers

  Hvis du deler et link på LinkedIn, så viser de nu også billede og tekst fra dette link, akkurat som på Facebook. Det gør linket meget mere interessant, hvis du spørger mig.

  /Thorsten

Comments are closed.